Υγιές βράσιμο αυγού για τα πτηνά μας !!!!

Πόσες φορές προσπαθούμε να πετύχουμε το τέλειο βράσιμο αυγού αλλά ποτέ δεν το πετυχαίνουμε ακριβώς ??

12115871_1638259399747897_7596907553819468415_n

Για να μην σπάνε τα αυγά όταν τα βράζουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να τα βάζουμε στο νερό που και αυτό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η θέρμανση πρέπει να γίνεται σιγά σιγά. Βοηθάει επίσης να τα βάζουμε απαλά μέσα στην κατσαρόλα για να μην ραγίζουν!

Για να μην σπάνε στην κατσαρόλα πάντα πρέπει να τα βάζουμε σε μια στρώση πάντα και καλό θα ήταν να βάζουμε κάτω από τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα μια πετσέτα κουζίνας.

Πότε όμως τα αυγά είναι έτοιμα όπως τα θέλουμε; Σφιχτά, μελάτα, κ.λ.π.

Γι’αυτό και εγώ, υπολόγισα και μέτρησα για σας την υφή του αυγού σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να διαλέξετε την υφή που σας αρέσει και να μετρήσετε τα αντίστοιχα λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό.

Με αυτό το τρόπο θα βράζετε πάντα σωστά τα αυγά σας!

Πάμε λοιπόν :

Στα τρία λεπτά το ασπράδι δεν έχει πήξει και φυσικά ούτε και ο κρόκος…

Στα πέντε λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν πήξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός ιδίως στο κέντρο του…

Στα έξι λεπτά το ασπράδι έχει πήξει και ο κρόκος αρχίζει να πήζει ολοκληρωτικά…

Στα επτά λεπτά ο κρόκος έχει ακόμα μερικά υγρά σημεία…

Στα οκτώ ο κρόκος έχει πήξει αλλά είναι ακόμα μαλακός…

Στα εννιά λεπτά ο κρόκος έχει πια αρχίσει να σκληραίνει…

Στα 11, 12 και 13 πια λεπτά το αυγό είναι εντελώς «σφιχτό»…

το σωστό και υγιές βράσιμο για τα πτηνά μας !!

cf80cf89cf82-cf80cf81ceadcf80ceb5ceb9-cebdceb1-ceb5ceafcebdceb1ceb9-cf84cebf-ceb1cf85ceb3cf8c-ceb1cebdcf84ceafceb3cf81ceb1cf86cebf-ceb1

 

 

* Το άρθρο είναι γραμμένο από την φίλη “Ίρινα” και πιστεύω θα φανεί χρήσιμο σε όσους δυσκολεύονται να πετύχουν το σωστό βράσιμο αυγού για τα καναρίνια μας, αλλά και για εμάς φυσικά !!!

* Να συμπληρώσω εγώ επίσης ότι καλό είναι μέσα στο νερό να ρίχνουμε ενα κ.γ. αλάτι και μερικές σταγόνες μηλόξυδο για να γίνεται πιο εύκολο το καθάρισμα του !! Τα τσόφλια δεν τα πετάμε…. αντιθέτως τα περνάμε από το μιξεράκι και τα κάνουμε σκόνη !! βάζουμε 1-2 κουταλάκια στο 1 κιλό αυγοτροφή !!!

 

Καρακωνσταντάκης Αλέξανδρος ΠΟΚ Α-328

 

KANARINIA-1

This entry was posted in ΧΡΗΣΙΜΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.